Chimichurri is een super-populaire “dressing” in Argentinië.
Ze wordt rijkelijk gebruikt bij rundvlees, varkensvlees en kip en moet gewoon in je barbecue arsenaal zitten!
Deze saus (of marinade) staat bekend om zijn vloeibare consistentie en heeft als belangrijkste ingrediënten olie, azijn, knoflook, peterselie, oregano en gemalen chilipeper.
Elke Argentijnse familie heeft wel weer zijn eigen variant op het recept dus dit is louter “onze versie”.
Simpeler en waarschijnlijk de meest gebruikte variant.
Ingrediënten:
- ½ kopje zonnebloemolie
- 2 eetlepels wijnazijn
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 3 eetlepels gedroogde peterselie
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel gemalen chilipeper
Meng dit alles in een willekeurige volgorde bij elkaar en laat het tenminste 1 uur trekken.
Voilá!
Soms worden ook andere kruiden toegevoegd, zoals basilicum, tijm, laurier, ui of bieslook maar dat vind ik afdoen aan de smaak en de authenticiteit.
Zout toevoegen is niet nodig want bij Argentijns barbecuen zout je het vlees ook al rijkelijk!
Wil je hem nog iets bijzonderder maken? Gebruik dan verse kruiden!
Meer werk maar extra authentiek.