Pollo al Disco – Een traditionele Argentijnse stoofschotel met rijst, kip en drank!

Bij een stoofschotel denk je al snel aan winterkost, maar pollo al disco (letterlijk vertaald als “kip op de schijf”) is toch net even anders.
Deze kip-met-een-slok-op is ook ‘s zomers een prima hap!

En koken met drank en op open vuur is toch wat elke kerel mooi vind?
Als dit de innerlijke neanderthaler niet oproept dan geef ik het op.

Pollo al Disco wordt traditioneel bereid op de ronde schijf van een ploeg waar men vervolgens een soort wokpan van heeft gemaakt. Het dikke metaal zorgt voor een goede spreiding van de hitte.

Maar… Ik heb geen ploeg.
Sinds vaderdag heb ik wél een Dutch Oven.
Deze pan van gietijzer is een goed alternatief omdat het dezelfde eigenschappen heeft.

Ingredienten

To make 4 people happy you’ll need:

  • Ontbeende kip (500 gram)
    Poten zijn vetter en dus lekkerder
  • 3 paprika’s in verschillende kleuren
    Rood, groen, geel, oranje
  • 1 grote ui
  • 1 prei
  • Erwten (50 gram)
  • Rijst voor 4 personen
  • 1 liter witte wijn
    Een flesje bier, voor het geval de wijn niet genoeg is
  • 3 laurierblaadjes, zout, peper en een beetje zonnebloemolie

Bereiding

Verwarm het vuur.
Je hebt ongeveer 40 minuten hitte nodig.

Snijd vervolgens alle groenten in stukken.
()Behalve de erwten natuurlijk.

Verhit wat olie.
Voeg de kip toe en voeg zout en peper naar smaak toe en bak het geheel mooi goudbruin.
Je kunt ervoor kiezen om de kip op dit punt te verwijderen.
Als je hem erin laat, wordt hij doorweekt en vermengt hij zich met de andere smaken die we gaan toevoegen.
Als je dat doet, verwijder dan ook de resterende vloeistoffen en voeg wat verse zonnebloemolie toe.

Voeg alle groenten toe, behalve de erwten.
Roer ze een paar minuten zodat ze zacht gaar worden.

Voeg ongeveer 1 liter wijn, champagne of bier toe en voeg de laurierblaadjes toe.
Wacht tot alles begint te koken.

Voeg de rijst toe.
Het duurt iets langer om de rijst te koken dan staat aangegeven op de doos.
Proef wel af en toe.

Voeg de erwtjes toe en laat ze een minuutje opwarmen.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.