Straatvoedsel is er in alle soorten, maten en niveaus van hygiëne.
Het maakt niet uit in welk land je bent, streetfood vertelt je veel over hun keuken. De kruiden en specerijen die ze gebruiken of het soort ingrediënten dat lokaal het meest voorhanden is.
Street-food nummer één is in Argentinië zonder twijfel de Choripan. Een smakelijke worst tussen een vers stokbrood verrijkt met een breed scala aan sauzen, kruiden en andere smaken.
In Argentinië zie je professionele en geïmproviseerde verkopers die zich vestigen waar het druk is.
Er staat altijd een menigte mensen in de rij bij de verkopers buiten nachtclubs, in de parken of zelfs bij de vreedzame protesten waar er in Argentinië zo veel van zijn.
Je komt geheid wat ondernemende zielen tegenkomen die handig gebruik maken van de situatie om wat soulfood te verkopen.
Waar je ook bent in Argentinië, er is altijd een Choripan-verkoper bij je in de buurt.
Zo maak je thuis je eigen Choripan
Ingrediënten:
- Stokbrood – wit (lekker vers)
- Braadworst
Die van de Lidl komt het meest in de buurt van de echte Argentijnse Chorizo.
Hij mist alleen wel die lekkere grove stukjes vet. - Chimichurri
- Sauzen naar wens – Mayonnaise, ketchup mosterd
- Andere zuurtjes zoals
- Augurkschijfjes of Cornichons
- Griekse groene pepers
- Rauwkostsalade
Bereidingswijze
Veel simpeler kan het niet!
- Braad de worstjes goed gaar in ongeveer 10-15 minuten op middelhoog vuur
- Snij het stokbrood in stukken van ±15cm en snij deze stukken vervolgens over de lengte doormidden.
- Kwak er wat lekkere sauzen en zuurtjes of pepertjes tussen!
- Nu de worst erin en rijkelijk met Chimichurri overscheppen
Puur genieten en super goedkoop.
PS. Als je hier geen Quebracho houtskool voor gebruikt is dat helemaal prima!