Zo bak je een ribeye om je vingers bij af te likken

Denk je aan Argentijnse biefstuk dan denk je aan Ribeyes en Entrecote!
En laat je nou bij de Makro gewoon Argentijnse en Braziliaanse ribeye kunnen kopen!

De Braziliaanse is doorgaans iets steviger van structuur dan de Argentijnse.
Ook zijn de Braziliaanse stukken kleiner voorverpakt wat deze iets toegankelijker maakt voor thuisgebruik.

Een goede ribeye is rijkelijk doorregen met vet. En dat proef je!

Argentijnen zullen geen sausjes over vlees gieten.
Een goede gewoonte want zo blijft het vlees het middelpunt van de aandacht.

Toch is er één uitzondering: Chimichurri!
Dit olie- en kruidenmengsel geeft zelfs een bamibal nog een Argentijns tintje.
Volg dit authentieke recept en je zit gebakken.

Zoals alle Argentijnse barbecue is ook deze ribeye weer een simpel process

  • Snij een lekker dikke rib-eye plak van 3-4cm dik
  • Wrijf daar een heel klein beetje olijfolie overheen.
  • Bestrooi rijkelijk met grof zeezout.
    Als je twijfelt of dit niet teveel is bedenk dan dat veel zout eraf zweet.
    En het is zooo lekker.
  • Bak op hoog vuur de rib-eye in ongeveer 8 minuten gaar.
    Let op: Laat het vlees rustig liggen. Draai het niet meer dan 2x om.
    Het maakt écht een groot verschil in sappigheid.
    Kijk hier voor meer tips voor Argentijns barbecuen.
  • Kerntemperatuur: 46 – 49 graden voor medium.
    Ga je voor rare dan zit je rond de 43 graden goed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.