Twee goede redenen om op Quebracho houtskool te barbecueën

Als je graag op z’n Argentijns barbecued dan moet je eigenlijk wel Quebracho houtskool gebruiken. Hoewel Argentijnen ook erg graag met hout barbecueën wordt er ook veel houtskool gebruikt dat van de steeneik wordt gemaakt.

Waarom Quebracho gebruiken?

1. Quebracho’s karakteristieke geur en smaak

Als je wel eens in Argentinië bent geweest dan zal de geur van brandende Quebracho geheid een paar mooie rokerige herinneringen van vuur, voedsel en vriendschap doen opkomen. Het is dé geur van Argentinië.

Die aroma’s trekken ook in hetgeen je op je grill hebt liggen.

2. Quebracho brand langer dan gewone houtskool

Quebracho wordt van eikenhout gemaakt. De eikenboom groeit langzaam en is een harde houtsoort met een hoge energiedichtheid. Hierdoor brand het veel langer dan de gemiddelde houtskool van waaibomenhout die je bij de supermarkt koopt.

Maar afgezien van de lange brandduur blijft het ook goed branden op een barbecue die geen lucht van onder aanzuigt. En dat is precies hoe een Argentijnse barbecue in elkaar zit.

Wanneer mijn vuurfeest afgelopen is maak ik de brandende houtskool vaak uit met wat water en laat ik het rustig opdrogen voor hergebruik. Dat is beter voor het milieu en het scheelt geld. Want eerlijk is eerlijk. Het is niet de meest goedkope soort`houtskool om in Nederland te kopen.

Zie ook: Waar koop ik het voordeligst Quebracho houtskool?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *