Prettige Procureurlapjes voor de zomerse barbecue

Een lekker stukje Hollands vlees dat altijd lekker smaakt is procureur. Oftewel varkensnek.
Het is van nature al lekker doorregen met vet en daarom een ideaal lapje voor op de barbecue en nog snel klaar ook mocht je haast hebben.

Het smaakt al goed van zichzelf dus veel kruiden heb je niet nodig.

Bereiding

Haal wat procureurlapjes bij de slager van zo’n 2-3cm dik. Je kunt hem ook vragen ze even voor je te snijden zodat je ze net even wat dikker kunt krijgen.

Wrijf een dun laagje zonnebloemolie over het vlees en strooi er lekker wat grof zeezout overheen.
Ook nog een beetje zwarte peper en fijngesneden verse rozemarijn doet het ook erg goed.

Laat het vlees een uurtje buiten de koelkast staan zodat de rozemarijn er een beetje in kan trekken.
Ook komt e.e.a. meteen mooi op kamertemperatuur.

Pork neck with rosemary | Procureur met Rosemarijn

Grill het vlees direct boven de kolen gaar. Dat duurt een minuut of 8 a 10.
Denk erom: Draai het vlees niet te vaak om.

Zodra de kerntemperatuur zo’n 70°C heeft bereikt ben je klaar!
Vergeet niet tussendoor jezelf ook even te hydrateren. Een goed wijntje of een lekker pilsje helpt daar enorm bij!
De buitenkant zal nu ook lekker gekleurd zijn waarbij de zonnebloemolie ook een beetje heeft geholpen.

Hou je van well-done?
Laat de boel dan nog even 2 minuten liggen.

Voor de kleur, smaak en de nodige vitaminen is het lekker om wat paprikamix aan een spies te rijgen. Uitje erbij en op het vuur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.