Zo maak je een overheerlijke Bavette (Vacio) in Citrus Marinade

Menig man denkt kunstenaar te zijn met vuur en vleesch maar in werkelijkheid zijn er maar een paar echte specialisten.
Een van hen is Nederlandse held van de vlam, Jord Althuizen.
En toevallig woont hij hier nog praktisch om de hoek ook!

Hij is naar een aantal verschillende Latijns-Amerikaanse landen afgereisd (waaronder Argentinië) om inspiratie op te doen en recepten te verzamelen. Het resultaat is zijn boek Smokey Goodness 2.

Omdat ik zelf veel tijd in Argentinië heb doorgebracht brengt dit rijkelijk geïllustreerde boek vele herinneringen in me naar boven.
Eén van mijn favorieten uit zijn boek is een gemarineerde Bavette (“Vacio” in het Spaans).
De gemiddelde Argentijn kijkt je raar aan als je een iets anders dan louter zout op je vlees smeert, maar deze marinade maakt echt een verschil!

Je kunt aan de foto’s al een beetje zien hoe je hem maakt, maar voor de details wil ik je toch verwijzen naar het boek van Jord.
Let op: De hoofdrolspeler van deze foto’s was een beetje een tegenvaller. Een lekkere bavette heeft nog wat vet. En in mijn ervaring is de bavette uit Kenia (ja, echt) een hele goede.

De les: Koop altijd goede ingrediënten.
Je leeft maar één keer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.